Jump to content
Adobe Stock 139235343

Pelastus äärimmäisissä olosuhteissa

Pelastustehtävien pelastusvarusteita on vaikea kuvailla yleisesti, sillä se voi vaihdella vesipelastuksesta, vuoristopelastuksesta, korkealla pelastuspalvelusta, pelastuspalvelusta vaikeapääsyisessä maastossa ja esimerkiksi suljetuissa tiloissa.

Toimeksiannon perusteella laitevalikoima ja tarve voivat siis vaihdella suuresti, esimerkiksi käsiteltäessä voimakkaasti jäähtyneitä potilaita (hypotermia).

Dsc7147 970x648 20190714204408 OPT

Metsän, maan ja vuoriston pelastus

Pelastustyöt vaikeapääsyisissä ympäristöissä, kuten metsä-, pelto- ja vuoristopelastus jne. asettavat laitteille muita vaatimuksia. Joskus laitteita joudutaan kuljettamaan käsin ja pelastamaan loukkaantuneita ihmisiä jyrkissä ympäristöissä.

Ferno valmistaa myös omia tuotteitaan, jotka on erityisesti suunniteltu käytettäväksi esimerkiksi epätasaisessa maastossa. Tarjolla on kaikkea pyöristä pelastuspaareihin ja materiaalien, kuten titaanin, käyttöön laitteiden siirtämiseen pitkiä matkoja.

Tuotteet ja tarvikkeet vaikeapääsyisiin ympäristöihin

Mg 3541 copia 20220511092057 OPT

Vesipelastus ja meriympäristö

Vesipelastus- ja pelastustyöt vedessä ja vaikeapääsyisissä ympäristöissä asettavat korkeat vaatimukset henkilökunnalle ja kalustolle. Ferno Norden on maailmanlaajuinen toimija, jonka tuotteet on erityisesti kehitetty pelastustoimiin vesiympäristöissä, kuten evakuointilaitteet, pelastuspaarit ja kelluntalaitteet ja paljon muuta.

Pelastustehtävä vesiympäristössä voi vaihdella suuresti ja varusteiden valinta riippuu vahinkotilanteesta

Tuotteet ja tarvikkeet vesipelastukseen

Orizzontale pulita xt 20220511092831 OPT

Pelastus ahtaissa tiloissa, kuiluissa ja kaivoissa

Teollisuudessa, erilaisissa rakennusympäristöissä tai esimerkiksi VA:n, veden ja jäteveden kanssa työskenneltäessä työ tapahtuu usein erityisen alttiissa ympäristöissä. Muun muassa suljetuissa tiloissa/ahtaissa tiloissa tai työskennellä korkealla. On olemassa selkeät lait ja määräykset, jotka asettavat vaatimukset työpaikan suunnittelulle, ilmanvaihdolle, riskien arvioinnille ja laitteille jne.

Osana tätä työtä on pelastus- ja evakuointisuunnitelma henkilöstön akuuttien loukkaantumisten tai sairauden sattuessa. Tässä on tärkeää, että sinulla on valmis suunnitelma ja laitteet, jotka voivat hoitaa tehtävän. Laitteiden valinta riippuu ympäristön olosuhteista.

Tuotteet pelastukseen suljetuissa tiloissa

Img 3676 ok 20190918153947 OPT

Tripod Quapod Bridge-system

Pelastustehtäviin kuuluu usein hädässä olevan henkilön nostaminen kaivoilta, kallioilta, laiturien yli ja vastaavista. Tämän tyyppinen edistynyt pelastus vaatii kolmijalan, nelijalkaisen tai suuremman järjestelmän, kuten esim Arachnipod silta.

Kaikki tämän alueen tuotteemme on huolellisesti suunniteltu sopeutumaan nopeasti erilaisiin pelastustehtäviin ja ne on suunniteltu toimimaan tehokkaasti ammattimaisissa pelastusoperaatioissa. Katso alta tähän tarkoitukseen suunniteltuja tuotteitamme.

Tripod Quapod Bridgesystem tuotteet

Adobe Stock 314946706

Hypotermia

Tehtävässä edistyneissä ympäristöissä usein pelastetaan märkiä ja vakavasti jäähtyneitä potilaita, joilla saattaa olla pitkä kuljetusmatka. Tämä asettaa korkeat vaatimukset tehokkaille hypotermiatuotteille. Ferno Nordenilla on runsas valikoima tuotteita ja ratkaisuja, jotka huomioivat sellaiset tekijät kuin tuuli, alhaiset lämpötilat, lumi ja sateet.

Lievä hypotermia: Ydinlämpötila on 32-35 astetta. Sinulla on kylmä sydämen ja hengitystiheyden lisääntyessä. Tulet kokemaan vapinaa, lisääntynyt hengitysnopeus, lisääntynyt syke ja kohonnut verenpaine. Sinusta tulee apaattinen ja sinulla on vaikeuksia tehdä viisaita päätöksiä. Tässä tilanteessa passiivinen lämmittely, lämmin juoma ja ravinto yleensä riittävät.

Keskivaikea hypotermia: Ydinlämpötila on 28-32 astetta. Hengityksestä tulee pinnallista. Sydän lyö hitaammin, kylmä jäädyttää kehon ja ihminen lähestyy tajuttomuutta. Tilanne on vakava ja kiireellistä lääketieteellistä hoitoa tarvitaan. Tässä tilanteessa osa hoitoa on ulkoisen lämmön levittäminen.

Kysymyksiä? Ota yhteyttä suoraan!

Ferno norden 18
qr code for Pierre Kördel
Name
Pierre Kördel
Position
General Manager
E-mail
foy@fernonorden.com
Phone
+46 0 520 420 201

© 2024 Ferno Norden